Toerfietser Weblog

Volgt de fietsbelevenisen van Hans de Groot,
toerfietser sinds 2003.
Ik fiets om te bewegen,om te genieten van de geleverde prestaties, om samen tochten te maken, om nieuwe wegen te ontdekken en om van de natuur te genieten.

zondag 1 juli 2012

Fiets en geniet !

Op de dag dat de alle wereldtoppers op fietsgebied tezamen kwamen in Luik voor de start van de 99e Tour de France trok ik 's morgens mijn Swolland kloffie aan voor een korte rit van ongeveer 80 a 90 km.
De weersvooruitzichten leken redelijk en ook de wind zou zich vandaag een beetje inhouden.

Waar we de laatste weken meestal met een mannetje of 7 a 8 op pad gingen, was de vooraankondiging van een tocht van minder dan 100 km voor velen het sein om ook weer lekker mee te trappen. Vandaar dat we met maar liefst 16 man en één vrouw op pad gingen.
Geheel in stijl van de naderende Tourstart konden we al een aantal verschillende truien bewonderen in ons peloton; Hans M. vond dat hij met zijn inspanning tijdens de Jan Jansen Classic van een week eerder genoeg punten had verdiend om te starten in een(gif)groene trui, Iris B. droeg een witte trui, als was zij de leidster in het jongerenklassement en ze kwam er mee weg omdat ze wel degelijk de jongste dame in het gezelschap was. Dan was er nog Hans K. die, net als vorige week, in een bonte gele trui verscheen als bewijs van zijn deelname aan L'Ardechois een tijdje geleden. Gelukkig deed het allemaal wat minder pijn aan de ogen zodra de zonnebril op ging. Tot slot hadden we nog Cor W. in een kittig rood truitje waarvan de Tour betekenis in een ver verleden gezocht moet worden. Van 1983 tot en met 1989 was de rode trui in de Tour voor de leider in het tussensprintklassement (je moet het maar verzinnen). Het feit dat Cor voor deze trui gekozen heeft zegt veel over zijn leeftijd..........

Met 17 gingen we dus op pad onder best lekkere omstandigheden en Ruud W. had een mooie tocht voor ons uitgestippeld over rustige wegen en smalle fietspaden. In Hoonhorst werden we echter tegengehouden door een aantal 'regelaars' die het plaatselijke Sproeifeest moesten beschermen tegen toevallige passanten zoals wij, geen probleem want zelfs met een omweg ben je zo door Hoonhorst heen.
Via Dalmsholte komen we aan de voet van de Lemelerberg die we van de korte kant beklimmen, als we weer zijn afgedaald nemen Gerrit L. en Hans K. afscheid van de groep en gaan op weg naar de Holterberg om wat extra kilometers te maken. Wij gaan met 15 verder richting Den Ham waar bij Cafe Restaurant Harwig de koffiestop wordt gedaan.
Op het zonnige terras is het, ondanks de soms ietwat nutteloze gesprekken, wel goed toeven. Toch moeten we, na twee koppen koffie en een stuk vers appelgebak, weer verder. Ruud heeft immer een familiedag te halen !

Op de terugweg naar Zwolle weet Ruud met zijn route het fiets -en geniet gehalte van de tocht naar een nieuw hoogtepunt te brengen met vele fraaie paadjes en weggetjes. Alleen de aantrekkende (tegen)wind is een kleine spelbreker, als Ruud dat in de toekomst ook nog gaat regelen is het helemaal TOP.
Halverwege Ommen en Dalfsen houdt Iris het voor gezien omdat ze, na een griepje, nog niet helemaal fit is. Harry T. ontfermt zich al de hele dag over haar en besluit ook nu bij Iris te blijven om haar van de nodige mentale ondersteuning te voorzien.....een echte meesterknecht die Harry, klasse !
Met de overgebleven 13 mannen fietsen wij door naar Zwolle en via Dalfsen, de vistrap over de Vecht en de Vechtdijk komen we weer in Berkum waar een ieder zijns weegs gaat.
Met 94 km op de teller ben ik lekker op tijd thuis voor de verjaardag van m'n zoon en de start van de Tour.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten