Toerfietser Weblog

Volgt de fietsbelevenisen van Hans de Groot,
toerfietser sinds 2003.
Ik fiets om te bewegen,om te genieten van de geleverde prestaties, om samen tochten te maken, om nieuwe wegen te ontdekken en om van de natuur te genieten.

zaterdag 17 maart 2012

2-Provincientocht

Na het voorrijden van de Prestatietocht van afgelopen woensdag koos ik er vandaag voor om niet de lange versie (130 km) van de 2 Provincientocht te fietsen maar de korte (70 km), zeg maar de '1 Provincie uitvoering.
Bij binnenkomst in de Vrolijkheid bleek dat net de Stappenbelt fietsgroep was binnengelopen en het was dus even file bij de inschrijving. Dat was echter niet het grootste nieuws van de dag, dat was natuurlijk de nieuwe fiets van Jan S.:  de Pinarello Dogma 2 met Shimano Ultegra Di2 was op vrijdagavond 'van de band gerold' en stond nu te pronken bij De Vrolijkheid.
Elektrisch schakelen is nu dus ook in het Swolland peloton gearriveerd.........
En nu wel meer dan één versnelling gebruiken hè Jan ?

                                                       Mooie fiets.............

Genoeg genoten van Jan z'n fiets, de tocht moest van start. Er werd dus gestart met 2 Swolland groepen, snel en lang en iets minder snel en kort. Samen met Hans M, zet ik mij op kop van de 70 km groep, ondanks een pijnlijke nek voel ik mij sterk genoeg om een stuk kopwerk te doen. De boterhammen met pindakaas en hagelslag hadden hun werk weer gedaan en met een behoorlijke club achter ons aan gingen we op pad. Bij de groep ook enkele leden van de Swolladies, nou daar wil je natuurlijk wel een paar kilometer voor op kop fietsen. Verder bestond de groep uit een aantal (met alle respect) oudere leden, waaronder Rinus M., met z'n 73 jaar ongetwijfeld de oudste van de groep.
Ook de van een griep herstelde Ruud W. was weer van de partij, met zijn immer opbeurende opmerkingen wist hij het moraal van de beide koprijders hoog te houden.
In tegenstelling tot afgelopen woensdag kwam ditmaal de zon wel tevoorschijn en ondanks dat de temperatuur nog niet echt hoog was, voelde het allemaal een stuk aangenamer aan.
Via de Vechtdijk, Dalfsen en Ankum fietsten we in N.O. richting met de wind meest schuin achter en soms even tegen. Met een koerssnelheid van zo'n 28 km/h ging het redelijk vlot richting Staphorst. Slechts één keer werd er een beetje gemord dat Hans & Hans na de bochten iets te hard door fietsten, wat Hans M. de opmerking ontlokte dat ze voor 2 euro niet te veel moesten zeuren :-) ................in het vervolg ging het echter wel een stuk beter,

In Staphorst werd even gestopt voor een kop koffie, hier viel de groep uit elkaar omdat sommigen door gingen voor de langere afstand of direct terug gingen naar Zwolle. Omdat we op de terugweg de wind ongetwijfeld  tegen zouden hebben, kwam Rinus M met het verzoek om niet harder te gaan dan 25 a 26. Aangezien 'Hanse Tours' ook op de terugweg de kop werd opgedrongen, had ik daar persoonlijk niet zoveel problemen mee.

Na een dubbel bakkie leut vertrokken we weer voor de terugtocht, met nu de wind dus hoofdzakelijk tegen. Gelukkig voelden de benen nog steeds goed aan en zonder al te veel problemen rolden de kilometers onder de wielen door.
De meeste last hadden we, Hans & Hans,  eigenlijk nog van de vele opmerkingen van Ruud W., van zijn huisarts mocht hij niet alleen alles weer zien, maar schijnbaar ook alles weer zeggen. Eigenlijk mocht Ruud alles weer.........behalve op kop fietsen.
Zonder grote problemen, op een lek bandje bij de Vechtbrug na (geplakt bij De Vrolijkheid), kwamen we weer terug in Zwolle, met 70 kilometer op de teller en een alleszins acceptabel gemiddelde van 26 km/h
Om de verloren energie weer op nivo te brengen dronken we nog een aantal 'hersteldrankjes' maar om de huisarts van Ruud niet ongerust te maken zal ik hier niet vertellen hoeveel......
Al met al weer lekker gefietst !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten