Toerfietser Weblog

Volgt de fietsbelevenisen van Hans de Groot,
toerfietser sinds 2003.
Ik fiets om te bewegen,om te genieten van de geleverde prestaties, om samen tochten te maken, om nieuwe wegen te ontdekken en om van de natuur te genieten.

zondag 30 maart 2014

Veel zon en mooie kilometers

Na de frisse en winderige Prestatietocht van vorige week waren de weergoden ons dit weekend een stuk beter van dienst. Met veel zon en temperaturen tot 20 graden mocht het laatste weekend van maart er best wezen.
Zo goed zelfs dat de winterfietsbroek ingeruild kon worden voor de beenwarmers die snel te verwisslen zijn voor een tweetal witte blote benen mocht de temperatuur daar om vragen.

Omdat er nog wel een straffe oostenwind stond ging de route op deze zaterdag ook in die richting. De oproep op de Swolland klepsite en de WhatSSOP groep sorteerde effect want met 14 mannen en 1 vrouw vertrokken we rond 9 uur vanaf de Vrolijkheid.
Met Jan S. en Toine P. op kop fietsten we via ons welbekende wegen richting Dalfsen en Oudleusen. Vanaf die laatste plaats werden de weggetjes al iets onbekender.
Omdat het in het begin nog wel een beetje fris was en de temperatuur gedurende de ochtend langzaam omhoog kroop, duurde het niet lang of de eerste armwarmers gingen voorzichtig de lucht in. Ikzelf wachtte nog tot na de koffiestop als de wind wat meer in de rug zou waaien.
De rit ging via Hardenberg steeds verder richting Duitsland. Eigenlijk was er die ochtend nog een kans geweest dat we daadwerkelijk de grens zouden oversteken, maar op verzoek werd daar van afgezien en bleven we, op één eenzame Duitsland-ganger na, op Nederlands grondgebied.
Niet ver van Kloosterhaar wachtte de koffie bij  't Olde Jachthuus ware het niet dat dit etablissement van de aardbodem verdwenen leek en niet meer stond waar die, volgens de GPS, verwacht werd.
Gelukkig konden we een paar honderd meter verderop wel terecht bij eetcafé De Finish alhoewel ook dat een dubbeltje op z'n kant was; de tent was eigenlijk gesloten maar omdat de eigenaars toch net aan het schoonmaken waren wilden ze wel even koffie zetten. Appeltaart was net iets te veel gevraagd maar een plak cake was snel gesneden.
Binnen bleek de zaak een soort motorhol en grappen over Banditos en dat soort motorbendes waren dan ook niet van de lucht. Nu wil het feit dat binnen ons fietsclubje ook enkele motorfanaten zitten, dus te veel geintjes in de verkeerde richting en je fietst zo de rest van de dag met je kop in de wind.

Bende.....



Na nog een kopje koffie en het voldoen van de niet al te hoge rekening konden we weer verder, eerst nog een stukje in zuidelijk richting en vervolgens, met de wind in de rug, weer op Zwolle aan.
Eigenlijk was het zo'n tocht waarin niet veel gebeurde, geen enkele lekke band viel er te noteren hoe zeer Toon O. ook zijn best deed om ons anders te doen geloven....zijn achterbandje was niet lek.
Het was gewoon een hele mooie tocht onder fantastische fietsomstandigheden door een gebied waar we niet heel vaak fietsen. Met z'n allen konden we dan ook vaststellen dat GPS goeroe Ruud W. weer een prachtige route uit de hoge hoed had getoverd.
Uiteindelijk kwamen we na 120 kilometer weer in Zwolle aan waar de meesten gelijk doorfietsten naar huis en een enkeling zich tegoed deed aan een welverdiend hersteldrankje op het zonnige terras bij Ria.

Tijdens die 'nazit' besloten ikzelf en de 'Meule' (Hans M.) om op zondag nog een klein uitrij tochtje te maken. Daarvoor spraken we af bij de spoorwegovergang in Herfte. Helaas was ik vergeten dat Prorail daar druk bezig was met uitgebreide werkzaamheden aan het spoor, waardoor ik met gevaar voor eigen leven moest klunen om aan de juiste kant van het spoor te komen.
Gezamenlijk fietsten Hans & Hans via Wijthmen en Heino richting Elshof en vervolgens door naar de Eickelhof, halverwege Olst en Wesepe. Terwijl ik de route uit het blote hoofd fietste ging voor andere Hans een geheel nieuwe wereld open (en dan ook nog de GPS vergeten...tja, dan weet je helemaal niet meer waar je zit hè)
Bij uitspanning De Lepelaar in Eickelhof namen we even een pauze en konden we genieten van koffie met (dit keer wel) appeltaart. Op het gezellige en zonnige terras ontdeed ik mij alvast van mijn beenwarmers terwijl Hans snel een plasje deed (de eerste van de dag.....).
Via natuurgebied Hengforden, Boskamp, Boerhaar, Herxen en Windesheim fietsten we vervolgens weer in noordelijke richting terug naar Zwolle om daar met ongeveer 65 kilometer weer aan te komen. Al met al een lekker ritje als afsluiting van een fraai en kilometerrijk weekend.






1 opmerking:

  1. Ben benieuwd waar onze leden meer lid van zijn: Bandidos Chapter Zwolle of Hells Angels!!!

    BeantwoordenVerwijderen