Toerfietser Weblog

Volgt de fietsbelevenisen van Hans de Groot,
toerfietser sinds 2003.
Ik fiets om te bewegen,om te genieten van de geleverde prestaties, om samen tochten te maken, om nieuwe wegen te ontdekken en om van de natuur te genieten.

zondag 5 januari 2014

Eerste kilometers van 2014

Zondag 5 januari 2014, een zachte zonnige winterdag. Ideale omstandigheden om de eerste kilometers van het nieuwe jaar te maken en de extra kilootjes van de feestdagen een beetje weg te werken.
Tegenover De Vrolijkheid, in de schaduw, staat Ruud W. als enige te wachten als ik aan kom fietsen. Waarom hij in de schaduw staat op deze zonnige dag en niet in de zon is een raadsel maar waarschijnlijk is de zon nog wat te fel voor zijn ogen na de nieuwjaarsborrels van de avond ervoor.
Als na een minuut of 5 Stefan H. als laatste is aangekomen gaan we op pad voor tochtje van een kilometer of 60. Hopelijk kan ik vandaag het geratel van het voorblad tot een minimum beperken want tot herstel van het euvel is het helaas nog niet gekomen.
Met afwisselend asfalt en bospaden, hier en daar toch nog wel erg blubberig, fietsen we richting de Lemelerberg en van daar door naar de Nieuwe Brug bij Ommen. Het gaat eigenlijk redelijk vanzelf allemaal, behalve als Ruud de bult op moet bij de Lemelerberg want ook dan laten de borrels zich nog even flink voelen. Gelukkig levert de enorme appelpunt bij de Nieuwe Brug voldoende nieuwe energie.

Op de terugweg hebben we de wind wat meer tegen, maar als je zoals ik kunt schuilen achter twee brede ruggen is het best te doen.
Mijn fiets houdt zich prima vandaag en het enige oponthoudt komt vandaag eigenlijk bij Ruud weg wanneer hij zijn spatbordje verlies nadat hij over een dun twijgje is gefietst. Overigens is dit  al de tweede keer dat Ruud onderdelen verliest tijdens dit 'bosseizoen', wij zullen het hem niet euvel duiden.
Via het landelijke Hessum, Dalfsen, Hoonhorst en Wijthmen fietsen we terug naar Zwolle waar Ruud ons netjes ter hoogte van zuid 'afzet' om vervolgens zelf door te fietsen naar noord.
Al met al wel even lekker gefietst.

WINDBREKERS !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten